LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

29
aug

Britse postbedrijf Royal Mail voegt elektrische busjes toe aan vloot

Het Britse postbedrijf Royal Mail voegt negen elektrische bestelbusjes van het eveneens Engelse bedrijf Arrival aan zijn vloot toe. Vooralsnog zullen de busjes alleen in Londen te zien zijn.

De negen volledig elektrische bestellers die Royal Mail heeft besteld bij landgenoot Arrival, verschijnen in diverse formaten op de weg. De stuk voor stuk relatief vierkante busjes worden als experiment aan de vloot toegevoegd. Royal Mail wil uiteindelijk de volledige vloot bestelauto's 'groener' maken.

Royal Mail zet de negen busjes, met een laadvermogen dat varieert van 3,8 tot 8,2 ton, in om post tussen de diverse distributiecentra te vervoeren. De elektrische werkpaarden met een actieradius van zo'n 160 kilometer zijn aanvankelijk alleen in en rond Londen op de weg te zien.

Arrival heeft een fabriek in Banbury, waar het naar eigen zeggen meer dan vijftigduizend elektrische busjes per jaar kan bouwen. Na een aantal maanden wordt bekeken of de busjes naar tevredenheid functioneren. Een grotere order bij Arrival is daarna niet uitgesloten.

Het Nederlandse VDL Bus & Coach werkt momenteel ook aan de ontwikkeling van een volledig elektrische bus, genaamd VDL MidCity Electric. Deze busjes zullen echter voornamelijk worden ingezet voor personenvervoer. De VDL MidCity Electric moet in de loop van 2018 op de Nederlandse weg verschijnen.

Bron: nu.nl