LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

30
aug

Pakketbezorger PostNL neemt oude apparaten mee in Dordrecht

Vanaf deze week kunnen inwoners in heel Dordrecht oude, kleine elektrische apparaten meegeven aan de pakketbezorger van PostNL.

Dordrecht is nu de eerste gemeente in Nederland waar ieder huishouden oude apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, aan de pakketbezorger van PostNL kan meegeven.

Hiermee wordt het duurzame initiatief Weeelectric verder uitgebreid, meldt retail-organisatie Thuiswinkel.org.

Weeelectric is gestart door producentenorganisatie Weee Nederland, in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org. De gemeente Dordrecht en afvalbedrijf HVC zijn belangrijke partners voor deze primeur.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval, of ze belanden op zolder of in de kast. Vaak kunnen apparaten of de grondstoffen die er in zitten nog worden hergebruikt.

Met Weeelectric neemt de pakketbezorger van PostNL bij het overhandigen van een pakket meteen oude kleine elektrische apparaten mee. De apparaten hoeven niet verpakt te worden, maar moeten wel gemakkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger.

Weeelectric zorgt ervoor dat de ingezamelde elektrische apparaten worden gesorteerd. Dit wordt gedaan door mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen sommige apparaten een tweede leven bijvoorbeeld via de kringloopwinkel. Apparaten die stuk zijn worden gerecycled.

“Door de sterke groei van de online retailmarkt worden er al regelmatig pakketten bezorgd bij de consumenten thuis. Door afgedankte elektrische producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Daarmee zetten we als online-retailsector een eerste stap richting een circulaire economie en nemen we onze verantwoordelijkheid”, zegt Margreeth Pape, beleidsadviseur logistiek en duurzaamheid bij Thuiswinkel

 

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl