LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

20
sep

TNT Express schadelijker voor cijfers FedEx dan orkaan Harvey

FedEX beleeft vooralsnog weinig plezier aan aankoop TNT Express. Het heeft honderden miljoen dollars van de winst zien verdampen door problemen bij de Nederlandse aankoop.

In juni is TNT Express, net als een aantal andere bedrijven, getroffen door een grote cyberaanval. In het geval van TNT hakte deze er flink in voor eigenaar FedEx: de winst is in het vorige kwartaal met 300 miljoen dollar afgenomen. Fors meer dan waarop was gerekend en ook veel meer dan wat orkaan Harvey aan impact had op de cijfers. Ter illustratie: de cyberaanval was zo’n 40 keer erger voor het resultaat dan Harvey.

De cyberaanval gebeurde met zogenoemde ransomware. Dat is een virus dat computersystemen gijzelt zodat de makers losgeld kunnen eisen. Hoewel de belangrijkste systemen inmiddels allemaal zijn hersteld, draait het bedrijf nog altijd niet op volle toeren.

FedEx behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 15,3 miljard dollar, 4 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst ging met een zesde omlaag naar 596 miljoen dollar. FedEx kwam met meer slecht nieuws voor beleggers: de winstverwachting voor de rest van het jaar wordt naar beneden bijgesteld.

Bron: BNR Nieuwsradio