LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

09
okt

Bpost doet een mega-overname in Amerikaanse e-commerce

Het Belgische postconcern Bpost neemt het Amerikaanse e-commercebedrijf Radial over voor $820 mln, omgerekend ongeveer €700 mln. Radial is volgens Bpost de nummer twee in e-commerce in de VS na Amazon.

Bpost, het grootste postbedrijf van België, had eerder zijn oog laten vallen op PostNL. Het Nederlandse postbedrijf wees de avances af.

Volgens Bpost heeft Radial 'een ruime voorsprong' op haar concurrenten. Dit geldt, aldus het Belgische bedrijf, voor zowel de omvang als de geografische spreiding en de breedte van het dienstenpakket. Vorig jaar verwerkte de logistieke dienstverlener 306 miljoen pakjes voor haar klanten in de retailsector via 24 distributiecentra. Het hoofdkantoor is gevestigd in Philadelphia.

Bpost voorziet dat Radial dit jaar een omzet zal hebben tussen $970 mln en $1,02 mrd. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zal uitkomen tussen $65 mln en $70 mln.

Ceo Koen Van Gerven van Bpost zegt dat de overname 'een grote sprong voorwaarts' voor het bedrijf betekent. De acquisitie is, aldus Van Gerven, 'van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd.'

Bron: Het Financieele Dagblad