LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

21
okt

Bpost zit Nederland op de hielen

Om de snelle groei van e-commerce de baas te kunnen, heeft Bpost een gloednieuw sorteercentrum in Brussel geopend. ‘Dit is een vriendelijke boodschap aan onze Nederlandse vrienden.’

Bpost verdubbelt hiermee de capaciteit. Binnen de Benelux is het centrum het grootste in z’n soort.

‘Nieuw Brussel X’, zo wordt het kersverse sorteercentrum gedoopt. De site zal instaan voor het sorteren van het pakjesverkeer van heel België, en werd vorig week officieel voor geopend verklaard. Met een oppervlakte van 800.000 vierkante meter is het meteen het grootste van de Benelux.

Kers op de taart is de ‘Parcel Sorting Machine’ (PSM) waarmee het sorteercentrum is uitgerust: een geavanceerde sorteermachine die pakjes zelfstandig sorteert. De pakjes op de band worden door de PSM gescand en automatisch naar de juiste containers verwezen. Ook grotere pakjes – met afmetingen van 120x70x60 cm – kunnen op die manier gesorteerd worden. Zo verdubbelt Bpost de dagelijkse capaciteit naar 300.000 pakjes per dag, naast de 2,4 miljoen brieven.

Voor webshops betekent het sorteercentrum een manier om pakjes extra snel bij de klant te krijgen: zij kunnen tot twee uur ’s nachts pakjes afleveren, die enkele uren later al door de postbode bezorgd kunnen worden.

‘Dit sorteercentrum is ons antwoord op de sneltrein waarmee de e-commerce haar intrede doet in ons dagelijks leven en hoe dit een onomkeerbare impact heeft op de postale wereld,’ vertelt CEO Koen Van Gerven in een statement. ‘Het aantal pakjes dat we verwerken blijft maand na maand groeien, het was dus nodig om ook onze infrastructuur en processen op een innovatieve manier aan te passen om een hoge kwaliteit en flexibiliteit naar de klanten toe te blijven garanderen.’

Nieuw Brussel X kadert in de ‘Visie 2020’-strategie van bpost. Het langetermijnplan draait rond drie pijlers, waaronder de opening van het nieuwe sorteercentrum en de verdere automatisering van de vijf andere sorteercentra van bpost. Stap één is hiermee al achter de rug.

Bron: Trends.be