LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

07
nov

Belgische minister van Telecom en Post: 'Klaar voor verdere liberalisering postmarkt'

‘Ik geloof dat we vandaag klaar zijn voor een volgende stap’. Dat zegt minister van Telecom en Post, Alexander De Croo (Open VLD), over de verdere liberalisering van de postmarkt.

Het overheidsaandeel in Bpost terugdringen onder de vijftig procent is voor minister De Croo geen taboe, maar absoluut geen fetisj. Dat zei de liberale vicepremier dinsdag in de Kamer, tijdens de bespreking van zijn nieuwe postwet.

De verdere privatisering van Bpost kwam ter sprake, omdat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) de ambitie heeft om de schuldgraad onder de 100 procent te duwen. Dat wil Van Overtveldt doen door overheidsparticipaties te verkopen.

Eerder deze legislatuur keurde het parlement al een wetsontwerp van De Croo goed, waardoor het mogelijk wordt om de overheidsparticipatie in Bpost onder 50 procent te laten zakken. Daarover is er volgens De Croo vandaag geen concrete discussie, maar die komt er wel aan. 'Is er vandaag een concrete discussie? Neen. Komt er een discussie in algemene zin? Ja', zei de minister.

Lees hele artikel hier

 

Bron: De Tijd