LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

10
nov

‘Brievenbuspost een last voor PostNL? Doe mij die last dan maar’

Postbedrijf Sandd manifesteert zich steeds duidelijker als uitdager van PostNL. "Er is geen eerlijk speelveld voor de consumentenpost. We kunnen blijven wachten op de politiek om dat recht te trekken, of het toch proberen.”

Vijf dagen lang ging Rob Brakenhoff in april met een pruik en gekleurde lenzen naar zijn werk. Zijn Amsterdamse accent probeerde hij te verbergen.

Brakenhoff, sinds augustus de hoogste baas van postbedrijf Sandd, deed mee aan het programma Undercover Boss NL, op 16 november te zien bij SBS6. "De vermomming was heel goed, ik ben niet herkend.” De camera werd verklaard door te doen alsof Brakenhoff een herintreder was. Hij heeft post gesorteerd, bezorgd, rondgereden. "Het was fantastisch om incognito mee te lopen. Je stuit op onverwachte dingen. Met een bezorger kwamen we een loslopende, onprettige hond tegen. Ik dacht alleen: wat nu? De bezorger had hondenkoekjes bij zich, die maakt dat vaker mee.”

Brakenhoff, vanaf zondag 49 jaar, ontvangt in het hoofdkantoor van Sandd, op een bedrijventerrein buiten Apeldoorn. Naast het kantoor is de centrale sorteerhal. Verspreid door Nederland heeft het bedrijf nog 21 vestigingen, deels van franchisenemers, waar post wordt gesorteerd. Bij Sandd (Sort AND Deliver) werken 20.000 mensen, de verwachte omzet voor 2017 is 195 miljoen euro.

Sandd is de uitdager van PostNL. Dat is al zo sinds de oprichting in 2001, maar de laatste maanden werd het wel heel duidelijk. Half september kwam de aankondiging van de overname van Van Straaten Post, vooral actief met post die binnen 24 uur wordt bezorgd. Half oktober kwam Sandd met een eigen postzegel, ter waarde van 60 eurocent. De zegel van PostNL kost 78 cent, vanaf 1 januari 83 cent. Vanaf 27 november verkoopt Sandd een kerstzegel van 50 cent. De kerstzegel van PostNL kost 73 cent.

Lees hele artikel hier

Bron: nrc