LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

22
nov

Fietsersbond roept webwinkels op pakketjes door fietskoeriers te laten bezorgen

De in Utrecht gevestigde Fietsersbond is een petitie gestart waarin ze alle webwinkels oproept hun pakketjes te laten bezorgen door fietskoeriers. Die zijn even snel als busjes, maar veel schoner, aldus de bond.

In ons land rijden elke dag een miljoen bestelbusjes door de dorpen en steden; bijna allemaal zijn het dieselbusjes. Terwijl ze maar 12 procent van alle autokilometers uitmaken, zijn ze goed voor maar liefst 24 procent van de stikstof- en 34 procent van de fijnstofuitstoot, aldus de Fietsersbond.

In januari gaat de Fietsersbond de petitie, die al bijna door 3.000 mensen is getekend, aanbieden aan de grote webwinkels. "Vaak heb je niet alleen je pakketje sneller, het wordt ook minder druk op de weg omdat er minder busjes rijden’’, zegt Marina van Dijk van de Fietsersbond. "En omdat de fietskoerier geen fijnstof uitstoot, is bezorging per fiets beter voor de luchtkwaliteit in je eigen wijk. En wie wordt er nou niet gelukkig van een fitte fietskoerier aan de deur?’’

Samenwerking
Utrecht is een van de steden waar fietskoeriers actief zijn. Hier is Fietskoerier Utrecht een samenwerking aangegaan met onder meer Cycloon Post & Fietskoeriers uit Zwolle. Dit resulteerde in het bedrijf Fietskoeriers.nl, dat al in 30 steden bezorging aanbiedt.

Postbedrijf Sandd heeft al aangekondigd dat het pakketjes wil gaan bezorgen met vrachtfietsen. De Fietsersbond roept webwinkels op om hetzelfde te doen. Met de feestdagen voor de deur worden er weer veel online bestellingen geplaatst, maar meestal kan de consument niet kiezen voor een duurzame bezorging. En dat moet veranderen, meent de Fietsersbond.

Bron: AD