LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

27
nov

Wehkamp zet in op duurzame pakketbezorging per fiets

Wehkamp gaat een deel van zijn pakketjes in twaalf Nederlandse steden per fiets bezorgen. Dat is mogelijk dankzij een samenwerking met DHL en Fietskoeriers.nl.

Zowel koeriers van DHL als van Fietskoeriers.nl gaan verschillende pakketjes van Wehkamp met de fiets bezorgen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle. Het is de bedoeling om het aantal steden de komende tijd uit te breiden.

Duurzame last mile
“Het laat zien dat bezorging op de fiets ‘serious business’ is”, zegt Marieke Snoek, algemeen directeur van Fietskoeriers.nl. “Dat zien we terug in de groei van onze totale organisatie. Wij zijn een van de oplossingen voor de last mile. Het is mooi dat we nu ook van Wehkamp en DHL het vertrouwen krijgen om dit samen te doen.”

Volgens Roelof Hofman, VP operations bij DHL Parcel, is DHL voorloper als het gaat om het inzetten van fietskoeriers. “Deze samenwerking is een mooie aanvulling op ons eigen (fiets)netwerk en past perfect bij onze ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken”, aldus Hofman.

Bereikbaarheid binnenstad
Met de samenwerking spelen de partijen in op de verwachte groeiende mobiliteit en drukte in steden. Zo willen ze een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van binnensteden.

“Om aan de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen en om steden bereikbaar te houden, is samenwerking belangrijk, ook in de laatste kilometers”, zegt Sander Bolmer, director warehousing & distribution van Wehkamp, in een persbericht. “Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken én samen blij maken.”

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl