LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

29
nov

Cfo PostNL treedt terug in 2018

Jan Bos treedt in het tweede kwartaal van 2018 terug bij PostNL, na zeven jaar financiële topman te zijn geweest bij het bedrijf. De raad van commissarissen start nu de zoektocht naar een opvolger.

'Ik heb besloten om voor het einde van mijn benoemingstermijn terug te treden, omdat ik na een bijna 25-jarige carrière bij PostNL uitzie naar een nieuwe uitdaging', licht Bos (52) toe. 'Door mijn vertrek nu al aan te kondigen, kan ik bijdragen aan een goede overdracht en kan ik mij in alle openheid oriënteren op mijn volgende stap.'

Transformatie
Bos kwam in 1993 als controller in dienst bij de postdivisie van de toenmalige Koninklijke PTT Nederland (KPN). Daar was hij verantwoordelijk voor de afdeling Internationaal. In 2007 werd hij directeur Finance & Control van de postdivisie van TNT, het inmiddels afgesplitste post- en expressbedrijf van KPN. In 2011 was hij betrokken bij de opsplitsing van het bedrijf in postbedrijf PostNL en koeriersdienst TNT Express. Hij werd na de opsplitsing cfo bij PostNL.

Als cfo leverde Bos een bijdrage aan de transformatie van het bedrijf. In zijn tijd als bestuurder werden er ingrijpende reorganisaties doorgevoerd, waarbij vele banen verloren gingen. Die waren nodig om de teruglopende inkomsten op te vangen, als gevolg van de sterk krimpende postvolumes. Vanwege de maatschappelijke onrust hierover, zag de top van PostNL in 2012 af van hun bonus.

Overnames
In 2016 verzilverde PostNL het belang van 29,9% in TNT Express, dat werd overgenomen door het Amerikaanse FedEx. Later in dat jaar kreeg Bos zelf te maken met een overnamebod: het Belgische Bpost toonde interesse in PostNL. Die overnamepoging strandde kort daarna, omdat PostNL niet inging op het bod.
'We vinden het erg jammer dat Jan heeft besloten te stoppen, maar we respecteren zijn beslissing', zegt Jacques Wallage, voorzitter van de raad van commissarissen van PostNL. 'Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PostNL en we zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet, toewijding en loyaliteit.'

Bron: Financieel Dagblad