LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

01
dec

PostNL koopt vergelijkingssite

PostNL heeft vergelijkingssite CheapCargo overgenomen. Via dat platform is het mogelijk om te kijken welke bezorger een pakketje het goedkoopst kan bezorgen. Dat maakte de vorige eigenaar, investeerder Peak Capital, vrijdag bekend. Ook PostNL bevestigt de overname.

PostNL heeft alle aandelen overgenomen en is daarmee volledig eigenaar van de website geworden. CheapCargo blijft wel zelfstandig en onder een eigen naam opereren. Ook blijft de vergelijkingssite PostNL vergelijken met concurrenten als DHL, DPD en UPS. De onafhankelijkheid van de vergelijkingssite wordt volgens PostNL gewaarborgd via een protocol. Ook zal er alleen op hoog niveau contact tussen beide bedrijven zijn.

Bemiddelen
Het grootste postbedrijf van Nederland ziet de diensten van CheapCargo als een aanvulling op het bestaande aanbod. Nu zegt PostNL soms klanten als vaste partner te weigeren omdat hun volume te klein of te variabel is. CheapCargo bemiddelt in het verzenden van brieven, pakketten en pallets, zowel binnen als buiten Nederland. De dienst wordt naar eigen zeggen door meer dan 12.000 bedrijven gebruikt. Daarnaast wil PostNL leren van de ict-systemen die CheapCargo gebruikt.
CheapCargo is het derde verzendplatform dat PostNL in bezit heeft. Het postbedrijf is ook eigenaar van MyParcel.nl en nam eerder deze maand Shops United over. Beide bedrijven richten zich op het verzenden van pakketten voor webshops, waarbij Shops United ook met meerdere postaanbieders werkt.

Wat de omzet en winst van CheapCargo is, willen beide bedrijven niet zeggen. Het bedrijf zou de afgelopen jaren wel hard zijn gegroeid. In 2010 investeerde Peak Capital een half miljoen in het bedrijf. Er werken 13 mensen bij de vergelijkingssite.

Bron: Financieel Dagblad