LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

15
dec

Buren helpen mee met de pakketbezorging tijdens kerst: DHL en Homerr slaan de handen ineen

De komende kerstperiode gaan Amsterdamse buurtgenoten DHL helpen met het bezorgen van alle pakketten want DHL gaat samenwerken met de social start-up Homerr. Homerr biedt onafhankelijke buurtafhaalpunten aan waar klanten hun pakketje rechtstreeks naartoe kunnen laten sturen. Dit zijn naast winkels, ook buren, die tegen vergoeding pakketjes aannemen voor de buurt. Hierdoor kunnen bestellingen altijd vlak in de buurt opgehaald worden op een tijdstip dat het de consument uitkomt, ook ver na kantooruren.

Homerr: Een netwerk van buurtgenoten
Buren kunnen door middel van een app aangeven dat ze bereid zijn om tegen een kleine vergoeding pakketjes te ontvangen voor buurtgenoten. Daarnaast kunnen ook lokale retailers, zoals bijvoorbeeld een kapsalon of een koffiebar, zich aansluiten bij het netwerk. Momenteel heeft Homerr een netwerk van meer dan 300 punten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daarmee heeft Homerr het grootste buren afhaalnetwerk van Nederland.

Last mile delivery onder druk
De enorme groei van online shoppen zorgt voor drukte in ‘last mile delivery’. Bij meer dan 90% van de consumenten die online bestellingen doet gaat een levering jaarlijks een keer mis. 85% ervaart dit als redelijk tot zeer problematisch, zo blijkt uit onderzoek van Scherper onder ruim 1.000 respondenten in stedelijke gebieden. Homerr biedt een oplossing voor dit bezorgprobleem, door de controle terug te geven aan de consument. Door Homerr kunnen bestellingen altijd vlak in de buurt opgehaald worden op een tijdstip dat het de consument uitkomt, ook ver na kantooruren.

Bron: persberichten.com