LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

19
dec

Nu het in Nederland steeds moeizamer gaat, zet PostNL steeds meer in op internationale groei.

Uit de recent gerepresenteerde derdekwartaalcijfers komt naar voren dat PostNL de omzet zag uitkomen op EUR 809 miljoen, waar dat een jaar geleden nog EUR 770 miljoen was. De CEO van PostNL merkte kort na de publicatie van de resultaten op dat de prestaties van de pakketdivisie in het derde kwartaal sterk waren dankzij een aantal eenmalige positieve gebeurtenissen.

In de eerste 9 maanden van 2017 was e-commerce grofweg goed voor 37 procent van de totale omzet van PostNL. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om de grootste dienstverlener voor post en logistiek van de Benelux te worden.

Evenementen zoals Black Friday en Cyber Monday droegen bij aan de prestaties van de pakketdivisie, die in het derde kwartaal in de Benelux een groei van 23 procent liet zien. Naast deze toegenomen omzet droegen ook overnames van logistieke dienstverleners bij aan de groei van de internationale volumes.

De internationale groei van PostNL is een van de speerpunten van het management. In de Nederlandse postmarkt daalden wederom de volumes. Volgens PostNL zal het volume van de postmarkt verder dalen als gevolg van toenemende concurrentie en een krimpende markt, waardoor een consolidatie onvermijdelijk lijkt. Toekomstige ontwikkelingen moeten echter worden afgewacht.

PostNL weigerde eerder dit jaar een overnamebod van het Belgische Bpost, de belangrijkste concurrent van PostNL in de Benelux. Een fusie zou gemeten naar omzet het op drie na grootste postbedrijf van de Europese Unie hebben gecreëerd. Volgens PostNL was een van de argumenten om de fusie af te wijzen het feit dat de Belgische staat een belang van ongeveer 40 procent zou verwerven in de nieuwe entiteit en daardoor een grote invloed zou kunnen hebben. De combinatie zou hierdoor inefficiënt kunnen worden en niet wendbaar genoeg om in te spelen op uitdagingen binnen de markt van de Benelux.

Op het moment van schrijven (12 december 2017) worden aandelen PostNL verhandeld op EUR 4.07. Het hoogste koersniveau van het aandeel was EUR 4.58 (2 mei 2017) en het voorlopige dieptepunt EUR 3.91 (29 augustus 2017). Momenteel hanteren 6 analisten een koopadvies, 5 een houdadvies en 3 een verkoopadvies. Het 12-maands koersdoel wordt gemiddeld geschat op EUR 4.24. Daarnaast bedraagt het dividendrendement van PostNL op dit moment 2.95 procent. De huidige marktkapitalisatie van PostNL is EUR 1,845 miljoen. Afgewacht moet worden hoe de toekomst zich zal ontwikkelen.

Bron: Finanzen.nl