LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

19
dec

PostNL bezorgt minder kerstkaarten

De trend om minder kerst- en nieuwjaarskaarten te versturen zet zich ook dit jaar door, zegt PostNL. Het postbedrijf bezorgt dit jaar naar verwachting ongeveer 85 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten. Dat is beduidend minder dan vorig jaar toen nog ruim 100 miljoen kaarten werden verstuurd, aldus een woordvoerster.

Om de kerstpost snel te verwerken heeft het bedrijf extra mensen ingezet, aangevuld met tijdelijke krachten. In de decembermaand maken de chauffeurs een extra rit langs postkantoren en pakketpunten om post op te halen. Op de zondagen in december zijn er extra brievenbuslichtingen om kerstpost op te halen. PostNL heeft ongeveer 16.000 brievenbussen die vijf keer per week worden geleegd. In de periode rond de feestdagen worden tijdelijk extra 1700 kartonnen brievenbussen geplaatst in de postkantoren.

PostNL merkt dat de kerstman steeds meer online winkelt, maar het bedrijf weet nog niet hoeveel pakketten er in de week voor de kerstdagen worden afgeleverd. In de week voor Sinterklaas bezorgde het bedrijf ruim 6,5 miljoen pakketten.

Bron: AD