LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

21
dec

Pakketbezorgers DHL krijgen uurloon door nieuwe cao

Vakbonden FNV en CNV hebben een nieuwe cao afgesloten voor de werknemers van pakketbezorger DHL. Een van de belangrijkste aspecten is dat het stukloon volledig komt te vervallen. Iedere bezorger krijgt straks een uurloon. Ook is er ruimte voor loonsverhoging.
Er werken ruim vijfduizend pakjesbezorgers voor DHL. De nieuwe cao die voor hen gaat gelden, heeft een looptijd tot 1 januari 2020.

Voor kantoor- en loodsmedewerkers bedraagt de totale loonsverhoging 6 procent en voor bezorgers worden de lonen in twee stappen van respectievelijk 12,5 en 5 procent verhoogd, met toeslagen voor bezorging op zaterdag en zondag. Ook komen er meer vaste arbeidscontracten.

"Dit akkoord markeert het einde van een periode waarin DHL met stukloon werkte. Dat is een groot succes", aldus FNV-bestuurder Egon Groen.

"Een mooi resultaat, waarmee we echt een stap vooruit zetten in de wereld van de pakjesbezorgers", verklaart onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV.

Een woordvoerder van DHL liet in een reactie weten blij te zijn met het akkoord. "Het is belangrijk om in deze snelgroeiende pakketmarkt te zorgen voor duurzame arbeidsrelaties. Daar hoort een faire beloning bi

Bron: nu.nl