LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

16
jan

PostNL laat de post onnodig lang liggen

Volgens medewerkers van PostNL blijft post geregeld één of meerdere dagen langer bij postsorteercentra liggen dan nodig is. "Het komt minstens één keer per week voor dat zo'n 8 procent onnodig lang blijft liggen,'' zegt een medewerker van PostNL die anoniem wenst te blijven.

Volgens een collega is afgelopen vrijdag in 27 Brabantse wijken van het sorteercentrum Den Bosch post blijven liggen omdat er geen bezorgers waren. In Den Bosch wordt post gesorteerd voor zo'n 40 gemeenten. Het gaat onder meer om Zaltbommel, Schijndel, Vught en Boxtel.

"Precieze cijfers van hoeveel post blijft liggen ken ik niet. Maar het is landelijk een probleem'', zegt Ger Deleij, bestuurder FNV bij PostNL.

"Het komt voor dat post zich op zaterdag opstapelt. En omdat gewoonlijk pas op dinsdag wordt bezorgd loopt de vertraging dus flink op. We proberen de rouwkaarten voorrang te geven. Maar dat lukt niet altijd'', aldus de medewerker die anoniem wenst te blijven.

Kerstpost  
Onlangs vertelden zijn collega's in deze krant dat veel kerstpost vertraging opliep door een nieuwe sorteermethode. De nieuwe aanpak moet het sorteerders makkelijker maken om post in het juiste vak te bezorgen. Maar dat werkt(e) averechts bijvoorbeeld omdat machines 'verkeerd lezen'. Het herstellen van 'foute' post zou ook meer tijd vergen.

Maar volgens medewerkers wreekt het zich vooral dat er te weinig bezorgers zijn. "PostNL heeft een tijd geleden bij de reorganisatie veel vaste krachten ontslagen en deeltijd of flexkrachten aangetrokken."

Betere arbeidsvoorwaarden    
Volgens bestuurder Deleij kan verbetering van arbeidsvoorwaarden, waaronder een verhoging van het salaris uitkomst bieden om zo'n 3.000 vacatures te vervullen. Volgende maand verwacht hij verbeteringen in de cao te bereiken in onderhandeling met PostNL.

Volgens een woordvoerster van PostNL is de postbezorging 'kwalitatief goed op orde'. "Ook de afgelopen periode is het overgrote deel van de bezorging wel degelijk goed gegaan. We voldoen ruimschoots aan onze kwaliteitsnormen. Waar bezorgen op de dag zelf niet mogelijk is, herstellen we dit zo snel mogelijk, als het nodig is op maandag. Rouwpost krijgt altijd voorrang, alle inspanningen zijn gericht op op tijd bezorgen.''

 

Bron: AD