LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

07
feb

Waakhond onderzoekt trage bezorging post in december

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil dat PostNL lering trekt uit de vertraging van de postbezorging eind vorig jaar. Er waren in december veel klachten over late bezorging, ook van 'gewone' post, en VVD en D66 in de Tweede Kamer stelden daar kritische vragen over.

Keijzer antwoordt dat de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek doet en ook kijkt of wettelijke normen zijn overschreden.

Ze ziet zelf geen aanleiding om nu in actie te komen en wijst erop dat de ACM bekijkt of de problemen structureel zijn. Nadere eisen stellen aan de bezorging vindt ze nu niet nodig.

De staatssecretaris schrijft dat PostNL in eerdere jaren wel in staat was de piek in december zonder noemenswaardige problemen op te vangen.

Extreem weer, moeilijk personeel te krijgen
PostNL erkent dat de bezorging december vorig jaar vertraging heeft opgelopen. Het bedrijf bekijkt zelf hoe problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Volgens PostNL komt de latere bezorging door verschillende factoren.

Zo was er aan het begin van de kerstperiode sprake van extreme weersomstandigheden en dat leidde tot extra drukte. Verder was het vorig jaar december moeilijker dan anders om aan tijdelijke extra krachten te komen, zegt PostNL. Ook een nieuw codeerproces heeft tot enige vertraging geleid.

Bron: NOS.nl