LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

26
feb

PostNL: consolidatie op de postmarkt onvermijdelijk.

Om er ook over vijf tot tien jaar zeker van te zijn dat post huis-aan-huis wordt bezorgd, is het onvermijdelijk dat er minder partijen actief worden op de postmarkt. Dat zei topvrouw Herna Verhagen van PostNL. Volgens haar is consolidatie op de postmarkt dan ook onvermijdelijk.

PostNL kampte ook vorig jaar met dalende postvolumes. Naast het gegeven dat er minder brieven worden verstuurd zijn er volgens Verhagen ook steeds meer partijen actief met postbezorging. "De postzak van een postbode raakt steeds leger", zo zei ze. "Zeker als je bedenkt dat het stapeltje post over vijftien verschillende postzakken moet worden verdeeld", schetst ze de markt.

Door het openstellen van de postmarkt mogen andere partijen ook gebruik maken van het netwerk van PostNL, tegen "gereguleerde tarieven en condities". De impact van die maatregelen schat PostNL veel hoger in dan eerder geraamd, namelijk 50 miljoen tot 70 miljoen euro. Dit zal volgens haar in 2020 volledig zichtbaar zijn in de cijfers.

Verder zal de volumedaling bij PostNL in stroomversnelling komen. Voor 2018 gaat het bedrijf uit van 10 tot 12 procent minder post.

Bron: IEX.nl