LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

13
mrt

Daling briefvolume bij bpost groter dan verwacht

Bpost, voor de helft in handen van de Belgische overheid, zag zijn volume brievenpost het voorbije jaar met 5,8 procent dalen. Dat is iets meer dan verwacht (-5 pct). In het vierde kwartaal was er zelfs een daling met 6,4 procent. Bij de reclamepost was er nog een lichte stijging, terwijl de traditionele brieven met meer dan 8 procent afnamen in vergelijking met 2016. Gelukkig zijn er de pakjes nog, waar opnieuw een stevige groei werd opgetekend.

De bedrijfsopbrengsten stegen met een kwart tot meer dan 3 miljard euro. Maar door de hoge kosten voor de opstart van het sorteercentrum in Brussel en de hogere kosten om de eindejaarspiek op te vangen, lag de winst iets lager dan vorig jaar. Operationeel werd een resultaat van 492 miljoen euro geregistreerd. De nettowinst kwam uit op 323 miljoen euro (346 miljoen in 2016).

Bpost houdt zijn dividend voor het boekjaar 2017 stabiel op 1,31 euro bruto per aandeel. Een deel daarvan is al in december betaald (interimdividend van 1,06 euro), er komt nog een einddividend van 0,25 euro, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders.

Bron: Metrotime