LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

23
mrt

Sandd voldoet aan norm voor minimaal aandeel arbeidscontracten

Het is postbedrijven gelukt om aan nieuwe regels te voldoen die misstanden in de sector moeten tegengaan. Ook Sandd voldoet aan de norm van arbeidsovereenkomsten met 80 procent van zijn postbezorgers.
Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Naar aanleiding van een handhavingsverzoek van de vakbonden FNV, CNV en BvPP startte de ACM vorig jaar zomer een onderzoek onder de postvervoerbedrijven. Volgens de bonden voldeed in elk geval Sandd op dat moment niet aan de 80 procent norm.

Postbedrijven hadden tot 1 januari dit jaar de tijd om aan de wet te voldoen. Vooral postbedrijf Sandd heeft volgens de toezichthouder grote inspanningen verricht dit te halen. Daardoor is handhaving nu niet nodig.

Vakbond FNV is niet gerustgesteld. ''We weten totaal niet hoe ACM de 80 procent heeft vastgesteld'', zegt vakbondsbestuurder Ger Deleij.

"De FNV heeft geen enkele uitleg ontvangen over dit besluit. Bovendien heeft Sandd contracten afgesloten voor zeven maanden. Wat gebeurt er daarna? Het is cruciaal dat ACM de vinger aan de pols houdt", aldus Deleij.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat is positief over de conclusies van de toezichthouder. ''Postbezorgers werken vaak relatief voor lagere lonen. Een prioriteit van dit kabinet is voldoende bescherming bieden aan deze groepen.''

Keijzer wil tevens regelen dat mensen met een arbeidsbeperking die via een zogenoemde banenafspraak of quotumregeling werken ook kunnen worden meegeteld bij het vaststellen van het percentage.

Bron: nu.nl