LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

27
mrt

Verpakking schadelijker dan last mile: (blog)

Verpakkingsmateriaal zorgt voor meer CO2 emissie dan de last mile bij Futurumshop. De oplossing: herbruikbare verpakkingen.

In de e-commerce markt wordt nagenoeg iedere bestelling in een kartonnen omverpakking verzonden. Bij veel bestellingen is de extra ondersteunende bescherming van een omdoos niet noodzakelijk. Dit betekent dat veel bestellingen in de e-commerce branche meer bescherming krijgen dan eigenlijk benodigd is. Voor Futurumshop geldt dat maar 17% van de bestellingen ondersteunende bescherming nodig heeft. Desondanks worden alle bestellingen voorzien van een kartonnen verpakking.

Dit betekent dat 83% van de bestellingen meer bescherming krijgt dan nodig is. De kartonnen verpakking die gebruikt wordt, is meestal niet exact de juiste maat voor de inhoud. Daarom wordt veel “lucht” verzonden. Voor Futurumshop wordt dit percentage geschat op 40%, ondanks het feit dat altijd geprobeerd wordt de kleinst mogelijke doos te gebruiken uit een assortiment van 13 maten.

Last-mile versus verpakkingsmateriaal
Een grote pakketbezorger heeft in 2015 de gemiddelde C02 uitstoot berekend per pakket. De uitkomst was 232 gram C02. In dit cijfer is alles meegenomen: energie verbruik in gebouwen, brandstof van alle gebruikte voertuigen (eigen wagenpark en ingehuurd). Datzelfde jaar onderzocht Thuiswinkel de C02 uitstoot veroorzaakt door het transport in de last-mile; vanaf het laatste depot tot de consument. De C02 uitstoot voor dit traject is: 123 gram C02.

Lees hele artikel hier.

Bron: Logistiek.nl