LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

07
apr

Eén Nederlands postbedrijf in de maak

PostNL en Sandd zijn klaar voor consolidatie van de postmarkt. Anders zullen er duizenden banen verdwijnen, aldus de postbedrijven.

Over ruim een week begint de zogenoemde ‘postdialoog’, een inititatief van het ministerie van Economische Zaken (EZ) om de toekomst van de postmarkt te bespreken. De postmarkt krimpt omdat er steeds meer post digitaal verstuurd wordt. Bij PostNL daalde het volume van de fysieke post vorig jaar 9,9%.

"Wij hebben hetzelfde probleem als PostNL. De subsitutie van brieven door mail gaat steeds harder. We staat ook open voor consolidatie”, aldus Sandd-bestuurder Ronald van de Laar, die in het midden wil laten wie de overnemende partij zou zijn. "Wij zijn klaar voor alle varianten.”

PostNL wil op dit moment niet inhoudelijk ingaan op de komende postdialoog. In februari zei topvrouw Herna Verhagen tegen De Telegraaf: "Het probleem is helder. We moeten er samen uit zien te komen.” In februari maakte Verhagen bekend dat ze verwacht dat ze jaarlijks tussen de €50 en €70 miljoen zal uitgeven om concurrenten via haar eigen netwerk te laten werken.

"Het beste voor de BV Nederland is dat de post in één tas gaat. Nu lopen er te veel postbodes op straat. Ik wil de urgentie van dit probleem nogmaals benadrukken. Als we niets doen, is de postbezorging niet houdbaar", zei Verhagen in februari.

Bron: Financiële Telegraaf