LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

10
apr

Een half miljoen DHL-pakketten per dag vanuit Zaltbommel

Pakketbezorger DHL gaat op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum bouwen voor zendingen van webshops. Het centrum moet dagelijks een half miljoen pakketten gaan verwerken. Er komen in totaal zo'n 350 mensen te werken. De gemeente Zaltbommel is blij met de komst.

Doordat steeds meer mensen producten online bestellen, groeit het aantal pakketten dat DHL bezorgt sterk. Nederlanders doen, zo blijkt uit onderzoek van het CBS, hun inkopen steeds vaker online. Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder gaf 76 procent aan in 2017 wel eens iets online gekocht te hebben. Een jaar eerder was dat nog 73 procen

Volgens woordvoerder Ewout Blaauw anticipeert DHL op verdere groei en heeft het dringend behoefte aan meer capaciteit om pakketten te verwerken. Het sorteercentrum in Zaltbommel gaat dienen als één de centrale 'hubs' waar zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit Duitsland, Amerika en de VS afgevoerd worden naar 150 depots in heel Nederland om vervolgens rechtstreeks bij de afnemer bezorgd te worden.

De bouw van het nieuwe DHL-sorteercentrum begint al deze maand en moet in de herfst van 2019 afgerond zijn. DHL investeert in totaal 84 miljoen euro in de bouw van het sorteercentrum van 90.000 vierkante meter. Het wordt daarmee, aldus Blaauw, het grootste centrum in Nederland. DHL heeft voor Zaltbommel gekozen vanwege de centrale ligging en de aanwezigheid van bouwgrond. "Want die wordt steeds schaarser voor dit soort centra."

Lees hele artikel hier.

Bron: BD.nl