LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

16
apr

PostNL automatiseert e-fulfilment met WMS en pick-to-light

PostNL heeft in een fulfilment centrum in Houten het grootste gerobotiseerde magazijn (Autostore) van de Benelux geïmplementeerd. Met als doel middelgrote en kleine webwinkels alle logistieke services te bieden die nodig zijn voor de groei van hun online-busines

"Wij verzorgen hier de totale logistiek voor klanten: vanaf het bewaren van hun voorraden, orderpicken en verpakken, tot en met het bezorgen van alle bestellingen", zegt Michiel Kalis, Program Manager Fulfilment van PostNL. "De Autostore vertienvoudigt onze orderpicksnelheid en verdrievoudigt de totale efficiëntie". Het orderpickproces van PostNL fulfilment in Houten wordt aangestuurd vanuit het Astro WMS van Consafe Logistics en ondersteund met een geïntegreerde 'pick-to-light'-oplossing.

Het 17.000m2 distributiecentrum van PostNL in Houten is deels uitgerust met een magazijn waarin 42 robots 21.000 bakken met goederen naar 6 pickstations brengen. In combinatie met 10 pakstations en een geïntegreerde 'pick-to-light' oplossing worden zo alle online-bestellingen voor klanten met een capaciteit van ruim 1200 orderregels per uur en 100 procent nauwkeurigheid verwerkt. "Tot medio 2017 was hier een groep medewerkers met de bestellingen voor een vijftal klanten bezig, terwijl nu één medewerker orders van 50 tot 60 klanten door elkaar heen kan verwerken", vertelt Kalis. "Verder hoeven ze geen vijf of zes kilometer per dag meer te lopen om orderregels te verzamelen, omdat het merendeel van de bestelde producten door onze robots bij de juiste orderverzamelaar wordt gebracht. Producten die door hun afmetingen en gewicht niet in de Autostore passen, worden nog wel handmatig gepickt. Behalve de enorme efficiencyverhoging maakt ons gerobotiseerde magazijn het orderverwerkingsproces beter traceerbaar voor klanten. De 100 procent nauwkeurigheid realiseren wij mede door het wegen en fotograferen van alle producten voor ze worden verpakt."

Lees het hele artikel hier.

Bron: LogistiekProfs