LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

01
mei

Bpost boekt vermoedelijk lager bedrijfsresultaat

Bpost zal waarschijnlijk een lager bedrijfsresultaat op een hogere omzet over het eerste kwartaal rapporteren. Dit is de verwachting van vooraf geraadpleegde analisten in aanloop naar de publicatie.

Bpost zal naar verwachting een bedrijfsresultaat rapporteren van 167,0 miljoen euro, in vergelijking tot 176,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep zal volgens analisten van UBS naar verwachting een nettowinst van 87,0 miljoen euro resteren, tegenover 96,9 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet is waarschijnlijk gestegen van 764,0 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017 naar 921,0 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

Tijdens de publicatie van de jaarresultaten over 2017 zei het concern voor 2018 te rekenen op een recurrente EBITDA van 560 miljoen tot 600 miljoen euro, versus 598 miljoen euro in 2017.

Verder meldde Bpost te verwachten dat de briefvolumes tot 7 procent zullen krimpen, terwijl de binnenlandse pakketdienst opnieuw met een dubbelcijferig percentage zal groeien. Ook de internationale pakketbezorging zal verder groeien, ondersteund door overnames, verwacht het postbedrijf.

Bron: Beursduivel.be