LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

07
aug

Pakketpost drukt nettowinst DP DHL

De Duitse post-, pakket- en transportgigant Deutsche Post DHL zag de nettowinst over de eerste helft van dit jaar dalen met 10% naar 1,11 miljard euro.

Ook het bedrijfsresultaat (ebit) kreeg een tik, met een afname van 4,3% op 1,65 miljard euro op een nagenoeg gelijk gebleven omzet van 29,8 miljard euro. Dat maakte de directie bekend bij de presentatie van de cijfers over de eerste zes maanden van het lopende fiscale jaar.

De financiële tussenstand van het grootste logistieke concern van Europa laat zien dat DP DHL vooral in het sterk expanderende pakketpost voor de e-commercemarkt steeds minder winst maakt. In dit zogeheten Pep-segment (post, e-commerce en parcel) zag het bedrijf het operationele resultaat afnemen met 27% naar een half miljard euro door hogere transport-en personeelskosten.

Volgens de directie zijn al tegenmaatregelen genomen om de hogere kosten terug te dringen in het tweede kwartaal en verwacht topman Frank Appel van DP DHL nog steeds dat het online winkelen de markt blijft voor ‘toekomstige winstgevende groei’.

Ook de resultaten in de contractlogistiek over de eerste zes maanden vielen tegen. Daar zagen de Duitsers de bedrijfswinst met bijna 18% dalen naar 183 miljoen euro. DHL schrijft die afname in de logistiek vooral toe aan enkele externe factoren zoals negatieve valuta-effecten en de verkoop eind 2017 van de Britse dochterbedrijf Williams Lea Tag.

Voor het goede nieuws over de eerste jaarhelft moest de directie terecht bij dochterbedrijven DHL Express en expeditiebedrijf DHL Global Forwarding. Het expresvervoer liet een toename van het resultaat zien van 13% naar 978 miljoen euro, terwijl de expeditie de bedrijfswinst met maar liefst 63,6% wist te verhogen naar 175 miljoen euro. Daarbij kon in het tweede kwartaal een ebit van 105 miljoen euro worden bijgeschreven, een groei van 56,7%.

In de prognoses voor het boekjaar 2018 blijft directie vasthouden aan een operationele winst van 5 miljard euro. Daarbij moeten expeditie, logistiek en het koerierswerk van DHL Express 3,2 miljard euro opleveren en het pakketvervoer en de postbestelling 1,7 miljard euro.

Bron: NieuwsbladTransport