LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

08
aug

'Overheid neem besluit over de postmarkt voordat het te laat is'

De Bond van Post Personeel (BVPP) wil een einde aan de concurrentiestrijd tussen posterijen en wil juist dat ze gaan samenwerken. Dat zou volgens de bond de oplossing zijn voor de krimpende postmarkt van Nederland en de 60.000 banen die nu onzeker zijn. "Voorkom werkeloosheid onder het postpersoneel en sta de postpartijen toe om netwerken samen te voegen en de krachten te verenigen."

De postmarkt krimpt jaarlijks met tien procent en op geen enkele wijze kunnen bezuinigingsmaatregelen dit tegenhouden." Op maandag 6 augustus meldde PostNL rode cijfers. De BVPP roept de politiek daarom op tot actie. De boodschap van de bond is duidelijk: "Stop het huidige afbraakbeleid met onhoudbare concurrentie! Maak snel een besluit in de postmarkt!"

De BVPP hoopt dat de politiek zo snel mogelijk na het zomerreces een besluit neemt: "Niets doen leidt tot het omvallen van de postpartijen en - ten gevolge - een hoog percentage banenverlies onder het postpersoneel. De BVPP wil een situatie vermijden waarbij postbedrijven met subsidies overeind gehouden moeten worden door de staat", aldus Cor Verbogt, Voorzitter van de BVPP.

Er is ook gedoe bij PostNL over de invoering van de zogeheten combibundel. Er zijn al meerdere vakbondsacties gehouden tegen de plannen. Met de invoering van de combibundel gaan de bezorgers een deel van de taken van de postvoorbereiders overnemen. Postbezorgers moeten de post zelf gaan sorteren op straat, waar dat nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra gebeurt. Door het plan verdwijnen vijfhonderd arbeidsplaatsen bij de postvoorbereiders, stelt FNV. Daarnaast verslechteren de werkomstandigheden van de postbezorgers.

Bron: Zembla.nl