LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

08
aug

Pakketten en overnames stuwen inkomsten Bpost

Bpost heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de inkomsten weer flink zien oplopen, profiterend van de overname van Radial en de goede groei in pakketten.

“De resultaten van het tweede kwartaal liggen in lijn met onze verwachtingen voor 2018”, aldus CEO Koen Van Gerven. De topman bleek vooral te spreken over de “sterke” autonome groei binnen de pakjesdivisie door de e-commerce ontwikkelingen in de thuisregio. Van Gerven mikt verder op een sterkere seizoensgebonden tweede helft van het jaar.

In het afgelopen kwartaal kwamen de operationele inkomsten van Bpost uit op 928,4 miljoen euro, hetgeen een stijging op jaarbasis betekende van 32,7 procent. Analisten die bijdroegen aan de consensus hielden voorafgaand aan de cijfers rekening met een bedrag van 911,0 miljoen euro.

Bpost profiteerde van overnames en de “uitmuntende groei” van pakketten. Vooral de volumes van binnenlandse pakketbezorging trokken met bijna 26 procent aanzienlijk aan. De inkomsten uit internationale pakketbezorging trokken met 4,3 miljoen euro aan tot 54,5 miljoen euro.

De genormaliseerde bedrijfskasstroom (EBITDA) bedroeg 140,4 miljoen euro en de dito EBIT lag op 102,6 miljoen euro. Dit was vorig jaar nog respectievelijk 159,3 miljoen en 136,0 miljoen euro. De resultaten vielen iets lager uit dan de 142,5 miljoen euro en de 105,0 euro waar analisten rekening mee hielden. De bedrijfskosten stegen met bijna 46 procent aanzienlijk. Er bleef aan het einde van het kwartaal een nettoschuld over van 82,6 miljoen euro. Dit was vorig jaar nog 76,5 miljoen euro.

De omzet steeg op jaarbasis van 692,3 miljoen tot 920,6 miljoen euro.

Onder de streep restte een genormaliseerde winst van 67,3 miljoen euro, terwijl dit vorig jaar nog 99,7 miljoen euro was.

Bpost ziet onverminderd de aangepaste bedrijfskasstroom dit jaar uitkomen aan de onderkant van de bandbreedte 560 miljoen tot 600 miljoen euro, wegens de dalende brievenpost, absenteïsme en de productiviteit bij het sorteren van de pakjes.

Het postbedrijf wil daarbij over 2018 een dividend uitkeren van ten minste 1,31 euro per aandeel.

Bron: Beursduivel.be