LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

13
aug

Sandd bekijkt consolidatieopties op Nederlandse postmarkt

** Onderstaand bericht van Beurs.nl, noemt abusievelijk Ronald van der Laar de CEO van Sandd. Wij hebben het bericht gecorrigeerd overgenomen **

 

Fusie Sandd en PostNL nog geen gedane zaak.

Sandd is verschillende scenario's aan het onderzoeken om consolidatie op de postmarkt te realiseren, waarbij een samengaan met PostNL nog geen uitgemaakte zaak is. Dit stelde Ronald van de Laar, lid Raad van Bestuur van Sandd maandag tegenover De Telegraaf.

Van de Laar uitte zich kritisch over de Nederlandse politiek, die de tijd neemt om de mogelijkheden tot samenwerking op de postmarkt te onderzoeken. Hij stelde niet van plan te zijn om te wachten totdat de politiek tot een besluit is gekomen hierover. Daarmee lijkt een combinatie tussen PostNL en Sandd nog geen gedane zaak.

"Wij onderzoeken alternatieve scenario's, we blijven niet achteroverleunen terwijl de politiek geen besluiten neemt. Men gaat er nu vanuit dat PostNL en Sandd samen zullen gaan, maar vanzelfsprekend is dat niet", zei Van de Laar.

Een gebrek aan passende regelgeving zorgt er volgens hem bovendien voor dat de postzegelprijzen "onbeheersbaar" zijn. "De afgelopen jaren is er op kosten van de consument het ene dure rapport na het andere gemaakt in opdracht van de politiek", aldus Van de Laar. "Die zijn allemaal in de bureaulade blijven liggen en ondertussen is de postzegelprijs voor diezelfde consument verdubbeld. Dat is onacceptabel."

PostNL sprak zich eerder uit over de wens om te consolideren. Een consolidatie is volgens het postbedrijf nodig aangezien de briefpostvolumes steeds verder dalen, met circa 10 procent.

Bron: Beurs.nl