LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

20
aug

Waarom Bpost de postbedeling wil omgooien: de tanende brievenpost in cijfers

"Ons model is einde verhaal": ook dit weekend liet Bpost-CEO Koen Van Gerven weer een ballonnetje op over een transformatie van de brievenbedeling, tot onvrede van de vakbonden. Waarom doet hij dat tegenwoordig zo vaak? We hebben de cijfers even voor u gebundeld.

De voorbije drie maanden was het een terugkerend verhaal: Bpost-topman Koen Van Gerven die suggereerde dat de brievenbedeling zou moeten veranderen. Geen garantie meer op een bezorging van de brief de volgende dag, maar wel een model met 'snelle' (en duurdere) postzegels en standaard postzegels die ervoor zorgen dat de brieven ten laatste drie dagen na het versturen aankomen. Zijn doel: het postbedrijf aanpassen aan de fors dalende hoeveelheid brievenpost en de stevige groei in de postpakketten.

Hoe fors en hoe stevig? Dit zijn de cijfers. Het aantal traditionele brieven dat Bpost dagelijks verwerkt, is sinds 2004 bijna gehalveerd. Toen busten postbodes nog 14,4 miljoen brieven. In 2017 waren dat er nog iets meer dan 8 miljoen. Lees hele artikel hier

Bron: VRT.be