LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

02
okt

Na Bpost ook Royal Mail terug naar af

Na een zware winstwaarschuwing verloor Royal Mail in twee beursdagen een kwart van zijn waarde. De Britse post- en pakjesbesteller staat nu weer dicht bij de introductiekoers van 2013.

Royal Mail heeft 502 jaren op de teller, maar nu lijkt de Britse postbode de pedalen kwijt. De voormalige postmonopolist in het VK stuurde maandagavond, nota bene tijdens beurstijd, een trading update uit die een scherpe winstwaarschuwing bevatte. De aangepaste bedrijfswinst zal in het lopende boekjaar 2018/19 uitkomen tussen 500 en 550 miljoen pond. In vergelijking met de 694 miljoen winst over 2017/18 komt dat neer op een daling van 20 tot 28 procent.

Royal Mail wijt het zwakke resultaat aan een sterker dan verwachte daling van de klassieke postvolumes. In de eerste helft van het boekjaar was er een terugval van 7 procent en dat zal wellicht ook over het hele jaar het geval zijn. Naast de structurele krimp van de markt hebben ook het onzekere klimaat voor bedrijven en de nieuwe Europese wetgeving rond de bescherming van privégegevens (GDPR) een impact.

Een tweede reden is de zwakke productiviteit. Het probleem zit deels bij het sociaal akkoord dat is afgesloten met de vakbond CWU en waaraan een ‘uitdagende agenda’ vasthangt. Royal Mail had zich ook tot doel gesteld de kosten dit jaar met 230 miljoen pond te verminderen, maar zal amper 100 miljoen pond halen.

Lees hele artikel hier. 

Bron: DeTijd.be