LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

06
nov

PostNL troeft Bpost af in eigen markt

Schoenketen Torfs heeft PostNL de komende dagen ingeschakeld om de leveringen aan klanten te garanderen. Dat meldt de Belgische krant De Tijd. Torfs is een grote schoenenketen in België en is al klant bij PostNL voor leveringen in Nederland. 

Bpost heeft de komende dagen te maken met stakingen van het personeel, waardoor PostNL fungeert als stakingsbreker. De verwachting is dat het Belgische postbedrijf te maken krijgt met vertragingen als gevolg van de staking.

Bpost heeft te maken met krapte op de arbeidsmarkt en als gevolg daarvan toenemende werkdruk. Dit zijn thema’s die ook bij de Nederlandse pakketbezorgers spelen. De Belangenvereniging van Pakket Distributeurs in Nederland zint ook op acties, omdat de verdiensten in hun ogen te laag zijn in relatie tot de groeiende stroom pakketten.

Het afgelopen kwartaal bezorgde PostNL 20% meer pakketjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook leggen nieuwe services zoals levering op dezelfde dag meer druk op de bezorging. PostNL gaat nu een proef doen waarbij een pakketje binnen twee uur na bestelling thuis wordt bezorgd.

Het Nederlandse postbedrijf troeft met de opdracht Bpost af, dat hen eind 2016 nog wilde overnemen voor €2,7 miljard. PostNL wees dat af. Men was niet gerust op eventuele inmenging van de Belgische staat, die grootaandeelhouder is van Bpost.

In België timmert PostNL aan de weg met betrekking tot de pakketbezorging, terwijl Bpost zichzelf verslikte in een overname met de Amerikaanse e-commercepartij Radial. Vandaag presenteert het Belgische postbedrijf de kwartaalcijfers. Torfs wil zich verder ontwikkelen als webwinkel en heeft daarbij Zalando op het oog als voorbeeld. PostNL wil niet reageren op de opdracht.

Bron: De Telegraaf