LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

08
nov

Bpost gaat op de glijbaan

Bpost daalt na tegenvallende resultaten opnieuw fors op de beurs. Het bedrijf dat in 2016 PostNL wilde kopen, verloor donderdag bijna 11%. Het lijkt er maar niet in te slagen om zijn doelen te bereiken.

De topman Koen Van Gerven van het concern en volksaandeel Bpost vergeleek de interne problemen van het bedrijf eerder met een uitslaande brand. Ondanks een groeiende markt voor pakketten, slaagt Bpost er niet in om zijn slag te slaan.

Belgische media melden dat analisten steeds bezorgder worden of de door het management gepresenteerde kwartaalresultaten wel betrouwbaar zijn.

De topman heeft al weinig krediet bij zijn personeel (’bankier, geen ceo’), gisteren werden voor de tweede keer de posttransporten bijna een etmaal stilgelegd. Er staan tot 13 november nog drie stakingsdagen gepland.

Concurrenten juichen. Ze meldden donderdag meer orders binnen te halen van zakelijke Bpost-klanten.

De gepresenteerde slides door het bestuur aan analisten deed bij hen de ogen over het bredere bedrijfsprobleem knipperen.

De ebitda van Bpost over het afgelopen derde kwartaal zat bijna 30% onder de verwachtingen. De vooruitblik van de bezorger veronderstelt een 40% hoger bedrijfsresultaat voor 2019, maar de marktvorsers betwijfelen of het postbedrijf dit kan waarmaken. Vorig jaar werd het aandeel al gehalveerd op de beurs.

Het aandeel zakte donderdag met bijna 8%, en koerste rond de lunch 7,6% lager, het laagste niveau sinds de zomer van 2013. Het bivakkeert op de beurs al enige tijd onder de introductiekoers, waarmee beleggers die toen instapten doorlopend op verlies staan.

Bron: De Financiƫle Telegraaf