LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

29
nov

PostNL ontkent misbruik van pakketbezorgers voor criminele activiteiten

PostNL heeft donderdag in een verklaring laten weten zich niet te herkennen in berichtgeving van Het Financieele Dagblad dat criminelen misbruik maken van het systeem van pakketbezorgers.

Het Financieele Dagblad schrijft donderdag dat het netwerk van onderaannemers door criminelen wordt misbruikt voor onder meer drugstransporten en witwaspraktijken.

PostNL herkent zich niet in die berichtgeving. "Wij hebben geen aanwijzingen om aan te nemen dat de onderaannemers waar PostNL mee werkt op grote schaal misbruikt worden door criminelen", zegt een woordvoerder tegen NU.nl

Het postbedrijf bevestigt wel dat criminelen met enige regelmaat proberen misbruik te maken van het post- en pakkettennetwerk. Daarbij moet gedacht worden aan het stelen van brieven uit brievenbussen of het versturen van vuurwerk via een pakket. Dat gebeurt echter zeer zelden volgens PostNL.

Het postbedrijf zegt geregeld onderzoek te verrichten met zijn eigen veiligheidsafdeling en claimt sinds 2016 de samenwerking met politie, justitie en de Belastingdienst verstevigd te hebben.

Het Financieele Dagblad schrijft dat CEO Herna Verhagen, die in 2012 aantrad, reeds in 2014 werd gewaarschuwd voor de kwetsbaarheid van koeriersbedrijven en pakketbezorgers.

Ze zouden kwetsbaar zijn voor bedreigingen, intimidatie, witwassen, drugsvervoer en omkooppraktijken. Verhagen zei toen de signalen serieus te bekijken, schrijft de zakenkrant.

Bron: nu.nl