LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

27
nov

Vakbond dreigt met acties bij PostNL

Vakbond FNV dreigt met acties bij PostNL in de voor het postbedrijf drukke feestdagenperiode. Volgens bestuurder Ger Deleij heeft de onderneming na drie onderhandelingsrondes over een nieuwe cao nog steeds geen inhoudelijk voorstel gedaan. "Als PostNL niet snel over de brug komt, dan starten we met prikacties.''

Wat de prikacties precies inhouden, kan hij nog niet zeggen. Deleij benadrukt dat de bond niet meteen wil beginnen met zware acties als werkonderbrekingen, maar dat het bedrijf er wel last van kan krijgen.

Het zit de PostNL-werknemers dwars dat de aandeelhouders over 2017 alleen al circa 100 miljoen euro aan dividend opstreken, terwijl het personeel de afgelopen jaren te maken had met een hoge werkdruk en een gematigde loonontwikkeling. "Dat wordt niet langer geaccepteerd'', aldus Deleij, die aangeeft dat er later deze week nog een onderhandelingsronde op de agenda staat.

De cao geldt voor ongeveer 30.000 medewerkers, waaronder de pakketbezorgers. FNV wil dat circa 20.000 postbezorgers eveneens onder de cao komen te vallen. Ook maakt de bond zich hard voor een vaste aanstelling voor uitzendkrachten die al langer bij PostNL werken.

PostNL zegt het jammer te vinden dat FNV dreigt met acties waarvan de consument mogelijk de dupe wordt. "Vooral in deze tijd van het jaar, waarin we hard werken om alle bestellingen van Black Friday, Sinterklaas en kerst te bezorgen'', stelt een woordvoerder. Het postbedrijf begrijpt ook niet waarom de bond nu al zulke stevige taal gebruikt. "Het cao-overleg is pas net begonnen'', aldus de zegsman.

Bron: De Telegraaf