LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

10
dec

Duitse pakketdiensten verhogen tarieven

De Duitse pakketdiensten DPD en Hermes verhogen in 2019 hun tarieven om de stijgende kosten te dekken. Marktleider Deutsche Post wil om dezelfde reden ook maar mag dat van de toezichthouder niet.

Het gaat voornamelijk om de personeelskosten die toenemen. Dat is hetgeen dat in de hogere tarieven wordt gecompenseerd. Deze weken van het jaareinde wordt weer duidelijk hoeveel bedrijven en consumenten gehecht raken aan online bestellen en de rappe leveringen. The last mile, het brengen naar en leveren aan de deur is het duurst hierin.

Duitse media melden dat DPD en Hermes de tarieven daarom gaan verhogen. Hermes wil er een loonsverhoging van honderd miljoen euro mee faciliteren. Daar gaat het om vijftig cent dat een pakketje duurder wordt. Bij DPD stijgt de prijs met 6,5 procent. Deutsche Post merkt ook dat de kosten stijgen maar mag zijn tarieven niet verhogen.

Gezamenlijk hebben de pakketdiensten in deze laatste weken van 2018 23.000 extra medewerkers nodig voor de extra logistieke belasting door online kerstshoppen

Bron: Emerce