LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

19
dec

PostNL voorziet 'consolidatie op korte termijn'

Er zijn 'belangrijke stappen gezet om op korte termijn tot consolidatie in de Nederlandse postmarkt te komen.' Dit stelt PostNL woensdagochtend in een persbericht.

Daarmee hint het post- en pakketbedrijf erop dat de langverwachte overname van concurrent Sandd er sneller komt dan eerder verwacht. Een ingewijde zei afgelopen weekeind al tegen het FD dat het proces in een stroomversnelling zit.

PostNL meldde vorige maand bij de kwartaalcijfers nog dat 'de weg naar consolidatie niet rechtdoorzee is en tijd vergt'. Bestuursvoorzitter Herna Verhagen zei toen in een toelichting aan analisten dat er pas 'in de zomer van 2019 financiële duidelijkheid' komt over de geplande overname van Sandd.

Een woordvoerder van PostNL wil woensdagochtend desgevraagd geen toelichting geven op de jongste ontwikkelingen.

ostNL kreeg deze zomer groen licht van de Tweede Kamer voor een overname van Sandd, een langgekoesterde wens van het postbedrijf. Volgens PostNL is het ondoenlijk om twee grote concurrerende postbedrijven in stand te houden op de snel krimpende postmarkt. Door Sandd te kopen kan PostNL de kosten voor het bezorgen van post weer verdelen over grotere volumes.
Behalve van de politiek heeft PostNL goedkeuring nodig van mededingingswaakhond ACM (Autoriteit Consument & Markt).

PostNL meldt in hetzelfde persbericht dat het ceo Verhagen wil herbenoemen voor een derde termijn.

Volgens president-commissaris Jan Nooitgedagt is PostNL bezig in de Benelux marktleider te worden op het gebied van post en e-commerce. Daarnaast zijn er belangrijke stappen gezet om op korte termijn tot consolidatie in de Nederlandse postmarkt te komen. 'Met haar kennis, ervaring en netwerk is Herna de aangewezen persoon om deze ontwikkelingen te leiden', zegt president-commissaris Jan Nooitgedagt.

De huidige termijn van Verhagen loopt in maart af.

Bron: FD