LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

18
dec

Meer winst levert FedEx geen koerswinst op

FedEx heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst geboekt dan voorzien, maar de winstverwachtingen voor het hele jaar werden toch neerwaarts bijgesteld. Dit meldde de Amerikaanse pakketbezorger dinsdag nabeurs.

Het bedrijf boekte een winst van 935 miljoen dollar, tegen 775 miljoen dollar een jaar eerder. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst van 866 miljoen dollar naar bijna 1,1 miljard dollar, of 4,03 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 16,3 miljard naar 17,8 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet hielden ook rekening met een omzet van 17,8 miljard dollar, en mikten daarbij op een aangepaste winst per aandeel van 3,94 dollar.

Outlook
"De Amerikaanse economie blijft solide, maar de internationale activiteiten verzwakten gedurende het kwartaal, vooral in Europa", zei CEO Frederick Smith in een toelichting.

"We ondernemen actie om de impact van deze ontwikkeling op te vangen door nieuwe kostenbesparingen", voegde de topman toe. Hiervoor reserveert de pakketbezorger honderden miljoenen dollars.

Vanwege gebrekkig zicht op de pensioenkosten dit jaar, verlaagde FedEx de winstramingen. Rekende het eerder nog op een winst per aandeel van 15,85 tot 16,45 dollar, inmiddels is dit 12,65 tot 13,40 dollar.

Verder merkte FedEx op dat de overname van TNT Express nog altijd de beoogde 1,2 miljard tot 1,5 miljard dollar synergievoordelen zal opleveren.

Maar door lagere pakketvolumes in Europa en een cyberaanval zal dit meer tijd kosten. Eerder dacht Fedex deze synergieën in boekjaar 2020 te kunnen realiseren.

Het aandeel FedEx won in de reguliere handel 1,6 procent aan waarde, maar daalde in de elektronische handel nabeurs 3,5 procent.

Bron: Beurs.nl