LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

16
jan

Europees hof: veto overname TNT door UPS was onterecht

De Europese Commissie heeft in 2013 ten onrechte de overname van TNT Express door de Amerikaanse pakketbezorger UPS geblokkeerd. Dat is het definitieve oordeel van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg over de mislukte overnamepoging door het veto van het dagelijks bestuur van de EU.

De advocaat-generaal van het hof had in juli vorig jaar al geadviseerd dat het veto niet terecht was. De commissie dwarsboomde de overname van TNT door UPS in 2013 omdat ze vreesde dat er te weinig concurrentie zou overblijven op de markt en dit zou leiden tot hogere prijzen voor consumenten. UPS bracht destijds een bod uit op de Nederlandse branchegenoot van 5,2 miljard euro.

UPS won in 2017 al een zaak bij het Gerecht van de Europese Unie rond de mislukte deal. De Amerikaanse pakketbezorger eiste vorig jaar februari van de commissie een schadevergoeding van 1,7 miljard euro. Het Gerecht verklaarde het commissiebesluit nietig omdat door een procedurefout de rechten van de verdediging van UPS waren geschonden. Daartegen ging de commissie in beroep. De hoogste Europese rechters annuleren het commissiebesluit nu definitief.

TNT is in 2016 overgenomen door het Amerikaanse FedEx voor 4,4 miljard euro.

Bron: Logistiek.nl