LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

22
jan

Retourpakket kan voortaan direct mee met PostNL-bezorger

Consumenten die pakketten willen terugsturen naar de afzender kunnen die vanaf nu direct aan de pakketbezorger van PostNL meegegeven. Het pakje direct meegeven aan een bezorger die toch al voor de deur staat, is niet alleen gemakkelijker, maar ook duurzaam, zegt het postbedrijf.

Vakbond FNV is niet te spreken over de nieuwe dienst. "Hierdoor moeten pakketbezorgers nóg langer werken", zegt Ger Deleij.

Volgens PostNL bespaart de nieuwe manier van retourneren extra vervoer. Een ritje naar een winkel of supermarkt om het pakket daar in te leveren, is niet meer nodig.

Deleij van FNV vindt dat "op zich" een logisch idee. "Maar er zijn ook andere manieren van duurzaam werken. Ik zie nu drie of vier verschillende bedrijven die pakketjes in dezelfde straat bezorgen. Ik denk dat verduurzaming eerder op dat vlak gezocht moet worden." Dit plan zorgt volgens hem bovendien voor een hogere werkdruk voor de pakketbezorger. "Die loopt nu al gierend uit de klauwen."

Bij PostNL zien ze het probleem niet. "De vorige maanden waren absoluut niet geschikt om deze service te introduceren door de kerstdrukte", zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer. "Deze maand gaat het gemakkelijker. Het is rustiger en we hebben nu bovendien ook een actie met Stichting Jarige Job."

Met die actie nemen bezorgers momenteel aan de deur al kerstcadeaus in die vorige maand 'over' waren. Kinderen die thuis geen mogelijkheid hebben om hun verjaardag te vieren krijgen deze cadeaus. "In die stroming kunnen pakketjes die retour gaan ook mee", zegt Hoogkamer.

De retourpakketten moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Terugsturen kan alleen als het pakket het juiste formaat heeft en van een retourlabel is voorzien.

 

Bron: NOS.nl