LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

12
mrt

Topvrouw PostNL commissaris bij ING

ING wil Herna Verhagen als nieuw lid van de raad van commissarissen. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de voordracht reeds goedgekeurd.

Dat maakte ING maandag nabeurs bekend. De keuze voor Verhagen is opvallend. Zij heeft als ceo een fulltime baan bij PostNL, waarbij zij een fusie tussen het postbedrijf met concurrent Sandd moet leiden. Wel is er via PostNL een historische link met ING. Voorloper Postbank was ooit onderdeel van de PTT. Ook zaten PostNL en ING lang samen in Bruna.

Ervaring in het bankwezen deed Verhagen op bij SNS Reaal, de bankverzekeraar die in 2013 onder haar commissariaatschap moest worden genationaliseerd. De Ondernemingskamer stelde vorig jaar een onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij SNS Reaal in.

Verhagen is al commissaris bij het Franse technische handelshuis Rexel. Zij moet na goedkeuring van de aandeelhouders van ING per 1 oktober aanschuiven in de raad van commissarissen van ING.

Samen met Verhagen droeg ING maandag ook Mike Rees als nieuwe commissaris voor. Rees werkte 25 jaar bij Standard Chartered. De Brit was daar onder meer ceo van de zakenbank en van 2014 tot 2016 ‘deputy ceo’ van de bankengroep.

Rees moet al aantreden na de aanstaande aandeelhoudersvergadering, op 23 april, als Henk Breukink na drie termijnen aftreedt. Breukink veroorzaakte vorig jaar veel ophef met harde uitspraken over de politiek. Hij vond dat politici te hoog van de toren bliezen. In oktober schreef hij in een opiniestuk dat zij hun toon moesten matigen, omdat ze het wantrouwen in de samenleving zouden voeden. ING benadrukte later dat de uitspraken van Breukink op persoonlijke titel waren.

Het vertrek van Breukink staat los van de ophef, stelt een ING-woordvoerder. Volgens de zegsman is het in lijn met de code voor goed bestuur dat iemand na een commissariaat van twaalf jaar niet meer gaat voor een herbenoeming.

Bron: De Telegraaf