LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

07
mei

CEO Verhagen van PostNL: Consolidatie postmarkt is een MUST

"Je moet consolideren wil je de langetermijnpostvoorziening in Nederland op peil houden", zegt CEO Herna Verhagen van PostNL. Volgens Verhagen zijn PostNL en concurrent Sandd de tweede fase ingegaan van het overnameproces. "De ACM heeft aangegeven een vergunningsaanvraag te willen hebben en gaat binnenkort een aantal beoordelingen doen".

Mocht ACM uiteindelijk géén toestemming geven voor het samengaan van PostNL en Sandd, dan is er altijd nog Artikel 47, aldus Verhagen. Krachtens dat artikel kan de staatssecretaris van Economische Zaken vanuit andere beoordelingscriteria - zoals maatschappelijk belang - besluiten tóch toestemming te verlenen.

Ondanks een afname van het aantal brieven, neemt de omzet van PostNL toe. Dat komt door de groei van het pakketsegment. Verhagen verwacht dat de groei de komende jaren zal doorzetten, PostNL zet dan ook met een nieuw, klein en grotendeels geautomatiseerd sorteercentrum in op innovatie. Desgevraagd zegt Verhagen dat de bezorging efficienter kan door het delen van data en samenwerking met andere partijen: 'In verschillende plekken in Amsterdam werken we al samen en rijden we voor alle vervoerders'.

 

Bron: BNR.nl