LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

14
mei

Pakketmarkt explodeert: GLS, PostNL, UPS, DHL en DPD breiden volop uit

De vijf grootste pakketdistributeurs in Nederland zijn volop bezig met de bouw van nieuwe sorteercentra in Nederland. Afgelopen week nog nam marktleider PostNL in Almere een nieuw sorteercentrum in gebruik en GLS kondigde de bouw aan van een nieuw depot in Amsterdam, waarmee de sorteercapaciteit van de pakketafhandeling in de hoofdstad meer dan verdubbeld wordt. DHL, UPS en DPD blijven niet achter en breiden eveneens fors uit en investeren in vooruitstrevende sorteersystemen. Een overzicht van de meest recente en opmerkelijke nieuwbouw projecten.

De groeiende e-commerce markt in Nederland zorgt voor een enorme aanwas aan te verwerken pakketten. Die trend vraagt om flink meer sorteercapaciteit. De vier pakketreuzen GLS, PostNL, UPS, DHL en DPD breiden dan ook op dit moment volop uit. Bij marktleider PostNL is de nieuwbouwdrang het grootst. Afgelopen week nog opende het post- en pakketbedrijf nog een nieuw sorteercentrum in logistieke hotspot Almere. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van 6.500 vierkante meter worden dagelijks gemiddeld zo’n 30.000 pakketten bezorgd.

PostNL: drie nieuwe sorteercentra in 2019
Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten opent PostNL dit jaar nog drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Almere is de eerste opening van dit jaar, in het najaar volgen openingen in Dordrecht en Tilburg. De laatste opening – voor Almere – was vorig jaar november in Amsterdam. Toen opende PostNL een sorteercentrum van 6.600 vierkante meter werd geopend met een verwerkingscapaciteit van dagelijks tussen de 70.000 en 110.000 pakketten.

Nieuwegein: geconditioneerde ruimtes
Het sorteercentrum in Amsterdam is overigens niet de grootste van PostNL in Nederland. Dat is ‘Nieuwegein’, waar sinds 2017 een pand staat van 9.400 vierkante meter op bedrijventerrein Het Klooster. Dit pand fungeert ook geschikt als hub voor cargo- en pharma & care. In deze geconditioneerde ruimtes vindt de overslag en distributie van goederenvervoer en medicijnen plaats. Daarnaast beschikt dit pand over extra faciliteiten voor het verwerken van grote pakketten die niet door een sorteermachine kunnen. Bij deze nieuwbouwprojecten alleen blijft het niet want vorige week tijdens de presentatie van de jaarcijfers werd door PostNL bekend gemaakt dat volgend jaar wordt gestart met de bouw van een sterk geautomatiseerd sorteercentrum voor kleine pakketten.

GLS bouwt in Amsterdam
Het meeste recent opgestarte nieuwbouwproject van de vier pakketreuzen in Nederland is de bouw van een nieuw sorteercentrum door GLS Netherlands in Amsterdam. De nieuwbouwplannen waren al enige tijd bekend, maar afgelopen donderdag maakte de pakketdienst – onderdeel van het Britse Royal Mail – officieel bekend dat het gestart is met de bouw van een nieuw depot van 6.200 vierkante meter op bedrijventerrein Atlaspark in de haven van Amsterdam. Dankzij een geavanceerde sorteerinstallatie en 140 laad- en losdeuren kunnen hier volgens GLS in het nieuwe depot straks meer dan twee keer zo veel pakketten worden verwerkt als in de huidige depotlocatie. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe depot op 10 minuten afstand ligt van het centrum van Amsterdam.

Lees hele artikel hier.

Bron: Logistiek.nl