LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

11
jul

DHL opent dit jaar 500 pakketloketten bij Lidl in Duitsland

Lidl heeft een akkoord gesloten met Deutsche Post DHL om dit jaar in vijfhonderd vestigingen van de supermarktketen in Duitsland zogeheten pakketstations te openen. Het is nog onduidelijk wanneer ook in de rest van Europa DHL-loketten bij de Duitse grootgrutter verschijnen.

De overeenkomst, door DHL omschreven als ‘de grootste strategische partnership’ met een winkelketen, werd gesloten nadat de Duitse koerier in twaalf vestigingen van Lidl in Duitsland met succes proeven had genomen met eigen aflever- en ophaalpunten. Daarnaast gaat DHL bij tachtig filialen van de online shop van de supermarktketen het vervoer doen.

Klanten van Lidl kunnen met de vijfhonderd nieuwe pakketstations van DHL straks behalve hun boodschappen ook de goederen ophalen die zij online hebben besteld. Tevens kunnen retourzendingen bij de loketten van DHL worden afgeleverd.

Kostenbesparing
DHL schrijft in een gezamenlijk persbericht dat het met Lidl vooral het serviceniveau naar de klant toe verder wil verbeteren. De DHL Packstations moeten daarnaast kostenbesparingen opleveren voor de Duitse koerier. Het verlost de pakketvervoerder van het probleem dat pakketten vaak niet kunnen worden afgeleverd op het particuliere huisadres.

Deze zogeheten last mile wordt een steeds grotere kostenpost binnen het expresvervoer, vooral om de grote toestroom aan e-commerce bestellingen goed te kunnen verwerken. Ook de retourzendingen kunnen tegen aanzienlijke lagere kosten bij de packstations worden afgeleverd en direct in het koeriersnetwerk van DHL worden gesluisd.

Deutsche Post DHL Group beschikt in Duitsland over 3750 Packstations. Rond de twaalf miljoen Duitsers maken al van deze centra gebruik.

 

Bron: Nieuwsblad Transport