LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

18
jul

Kamerfractie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

Dat de Autoriteit Consument & Markt geen datum kan noemen voor een uitspraak over de fusie tussen de postreuzen Sandd en PostNL is de CDA-fractie in de Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten. ACM brengt daardoor bedrijven die opereren in een moeilijke markt in problemen meent het CDA, dat naar aanleiding van berichtgeving in deze krant over de kwestie vragen heeft gesteld aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken & Klimaat).

Al in februari diende PostNL het overnameplan in bij de mededingingswaakhond. Het bedrijf wil voor 130 miljoen euro het in Apeldoorn gevestigde postbedrijf Sandd overnemen, waardoor een groot postbedrijf met circa 55.000 medewerkers zou ontstaan.

ACM zei in de Stentor aanvullende vragen te hebben gesteld en daardoor meer tijd nodig te hebben. Als indicatie werd ‘op zijn vroegst eind augustus’ gegeven. Maar als er nieuwe vragen opduiken zou dat nog later kunnen worden.

Urgentie
"Deelt u met het CDA de urgentie om zo snel als mogelijk is het besluitvormingsproces af te ronden, gelet op de kwetsbare financiële situatie van spelers op de postmarkt - onder meer vanwege het sterk dalende aantal poststukken”, wil Kamerlid Joba van den Berg weten. Volgens haar had het besluitvormingsproces allang afgerond kunnen en moeten zijn. Ze wil dan ook van de staatssecretaris een verklaring waarom dat niet zo is.

Harde datum
Volgens Van den Berg moet er een harde einddatum komen voor het besluit, ‘zodat betrokken partijen snel duidelijkheid krijgen en werknemers en werkgevers in de postsector weten waar zij aan toe zijn’.

 

Bron: AD