LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

06
aug

Deutsche Post DHL positiever over winst

Deutsche Post DHL heeft zijn winstverwachting voor het lopende jaar aangescherpt. Het postbedrijf verwacht dat de Duitse post- en pakketdivisie het beter zal doen. Verder gaven de betere omzet- en bedrijfsresultaatcijfers over het tweede kwartaal, ondanks handelsspanningen en de economische vertraging, het nodige vertrouwen.

Meer pakketbezorgingen en duurdere postzegels verbeteren de winstgevendheid van de post- en pakketdivisie, aldus Deutsche Post. Daarnaast is het bedrijf volop bezig met een kostenbesparingenprogramma, dat zijn vruchten afwerpt.

Deutsche Post rekent voor de post- en pakketdivisie nu op een bedrijfsresultaat tussen de 1,1 miljard en 1,3 miljard euro. De verwachting voor het gehele bedrijf stijgt automatisch mee, naar een bandbreedte van 4 miljard en 4,3 miljard euro. Eerder stond die prognose op 3,9 miljard tot 4,3 miljard euro.

De omzet van Deutsche Post steeg het afgelopen kwartaal ten opzichte van een jaar eerder met 3 procent en kwam uit op 15,5 miljard euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg 769 miljoen euro, tegen 747 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar.

 

Bron: De Telegraaf