LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

17
sep

FedEx geeft winstwaarschuwing

FedEx heeft zijn winstverwachting voor het boekjaar verlaagd na een winstdaling in het eerste kwartaal. Dat maakte het Amerikaanse post- en pakkettenbedrijf dinsdag bekend.

"Onze prestaties worden nog steeds negatief beïnvloed door een zwakker mondiaal economisch klimaat, vooral door toenemende spanningen in de handelsbetrekkingen en beleidsonzekerheid", stelde topman Frederick Smith.

De nettowinst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar daalde van 835 miljoen naar 745 miljoen dollar, of van 3,10 naar 2,84 dollar per aandeel. Ook het aangepaste winstcijfer daalde van 3,46 naar 3,05 dollar per aandeel.

Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een resultaat van 3,16 dollar per aandeel.

De omzet was stabiel op 17,05 miljard dollar.

De verwachting voor de winst in het boekjaar werd verlaagd naar 10 tot 12 dollar per aandeel, afgezien van een boekhoudkundige aanpassing voor de pensioenregeling. Hoe die herwaardering gaat uitpakken kan het bedrijf niet voorspellen. Exclusief de kosten voor de integratie van de overname van TNT Express zou de winst tussen 11 tot 13 dollar moeten uitkomen.

Eerder rekende het bedrijf nog op een verbetering van het resultaat van vorig jaar van 15,52 dollar per aandeel, exclusief de overnamekosten.

Het bedrijf kondigde extra kostenbesparingen aan en neemt ook stappen om de gevolgen van macro-economische onzekerheid te beperken. De tarieven worden vanaf januari met 5 tot 6 procent verhoogd, zoals eerder werd aangekondigd.

Bron: De aandeelhouder