LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

26
sep

Vanaf 2021 nieuwe posttarieven: pakketjes uit China worden duurder

De Wereldpostunie heeft 25 september een akkoord bereikt over een aanpassing van de internationale tarieven voor het versturen van pakketjes en post.

In de nieuwe overeenkomst kunnen landen die een groot volume aan post en pakketten vanuit het buitenland ontvangen vanaf januari 2021 in een periode van vijf jaar langzaamaan de kosten voor verspreiding van die post verhogen.

Aanleiding voor hervorming van de internationale postmarkt was het dreigement van de Amerikaanse president Trump om uit het internationale postnetwerk te stappen als er geen nieuwe afspraken kwamen wat betreft de kosten voor verzending en verspreiding. In de oude overeenkomst, die uit de jaren zestig stamt, konden ontwikkelingslanden tegen lagere tarieven (onder de kostprijs) post versturen. De regeling is in deze e-commerce tijden achterhaald voor bijvoorbeeld een huidige grootverzender als China, dat allang geen ontwikkelingsland meer is.

In Nederland kwam onder meer de VVD in het geweer tegen de oneerlijke concurrentie. Die schaadt volgens de partij Nederlandse ondernemers.

Bron: Twinkle