LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

27
sep

ACM adviseert op verzoek staatssecretaris EZK over toegang postnetwerk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceerde vandaag een advies over toegang voor andere postvervoerders tot het postnetwerk van een gefuseerd PostNL en Sandd. Dat advies bracht de ACM uit op verzoek van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

De staatssecretaris van EZK deed het verzoek in het kader van de aanvraag van PostNL om een vergunning te verlenen voor de overname van Sandd door PostNL. Die vergunning verleende EZK op grond van redenen van algemeen belang. In het besluit van EZK is het advies van de ACM verwerkt.

Verzoek EZK
EZK vroeg de ACM om advies over het effect dat de overname zou hebben op de toegang van andere postvervoerbedrijven tot het netwerk van een geconcentreerd PostNL en Sandd. De ACM adviseerde EZK over welke toegang PostNL zou moeten bieden om ervoor te zorgen dat de andere postvervoerders, die samen 7% van de markt vormen, kunnen blijven voortbestaan. Het advies van de ACM gaat niet over mogelijke voorwaarden die de door de ACM geconstateerde negatieve effecten van de overname wegnemen.

Download hier de twee betreffende documenten:

  • Advies aan EZK toegangsvoorwaarden post
  • Aanbod toegang na consolidatie

Bron: ACM