LEDEN LOGIN
LEDEN LOGIN
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

wachtwoord wijzigen / vergeten?

11
okt

DHL’s nieuwste e-commerce hub is de grootste en groenste van Nederla

Een half miljoen pakketjes – voornamelijk e-commerce bestellingen – is de dagelijkse verwerkingscapaciteit van het nieuwe (duurzame) pakketsorteercentrum van DHL Parcel in Zaltbommel. Zo ver is het nog niet want DHL is nog aan het opschalen maar op Black Friday eind november moet het sorteercentrum – waar DHL een recordbedrag van 84 miljoen investeerde – op volle toeren draaien.

Met de feestelijke opening van het sorteercentrum dat, zo claimt DHL, het grootste en groenste pakketsorteercentrum voor de Benelux is, speelt de pakketgigant in op de enorme groei van de e-commerce markt in Nederland. Die groei is dusdanig dat Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux, tijdens een persconferentie voorafgaand aan de opening, stelde dat DHL over niet al te lange tijd in Nederland weer een sorteercentrum moet bouwen van het formaat Zaltbommel. Nodig om de online groei – en het groeiende pakketvolume die deze groei met zich meebrengt – aan te kunnen te de komende jaren. Op dit moment beschikt DHL naast Zaltbommel over soortgelijke sorteercentra in Amsterdam en Utrecht.

Nieuwe uitbreiding in 2021
Van Benten: “De grilligheid van het volume – met name door de e-commerce – is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dat is ook de uitdaging waar we voor staan want de capaciteit moet berekend zijn op piekdagen zoals Black Friday, Cybermonday en de feestdagen. We zitten naar 2021 te kijken wanneer het gaat om een volgende nieuwe grote uitbreiding in Nederland van onze sorteercapaciteit, waarbij we vooral gaan kijken naar onze geografische zwaartepunten en waar onze klanten zitten. We zien bijvoorbeeld steeds meer pakketten komen vanuit Duitsland.”

Bron: Logistiek.nl